Informácie SFZ

Dôležitá informácia SFZ - ohľadom registrácie športových odborníkov

Ľudovit Szerencsés|22. júl 2017 o 00:00

Vážení klubový manažéri!

Registrácia osoby/príslušnosti v ŽIADNOM PRÍPADE neznamená ďalšie platby členských poplatkov, je to len REGISTRÁCIA OSOBY A ZÍSKANIE PRÍSLUŠNOSTI OSOBY K ZVAZU ALEBO KLUBU PRE VÝKON DANEJ FUNKCIE, táto registrácia je dôležitá nielen podľa zákona o športe, ale aj kvôli iným zákonným normám.

Z pohľadu klubu platia členské poplatky IBA: - ŠPORTOVCI = hráči - ŠPORTOVÍ ODBORNÍCI = tréneri, asistenti trenerov, trener brankarov, kondicny trener - Klub ako člen SFZ ŽIADNA INÁ REGISTROVANÁ OSOBA NEPLATÍ CLENSKÉ POPLATKY Z POHLADU KLUBU.

Opätovne pripomínam, že poplatky si platia športovci a športový odborníci (tréneri, asistenti trenerov, trener brankarov, kondicny trener) ako fyzické osoby, klub je len sprostredkovateľom platieb, podľa Zákona o športe.

TERAZ JEDNA VEĽMI DÔLEŽITÁ ZMENA

Chcel by som Vás poprosiť, aby ste si včas zaregistrovali osoby "športových odborníkov" pomocou návodu na http://www.futbalsfz.sk/issf-sportovi-odbornici vopred, nakoľko len zaregistrovaných športových odborníkov DOKÁŽETE NAHRAŤ DO ZÁPISU O STRETNUTÍ a taktiež do realizačného tímu družstva. Ak niekoho požiadate o registráciu, MUSÍ Vám tú registráciu schváliť, inak ho nedokážete nahrať do Zápisu o stretnutí. TÁTO REGISTRÁCIA SA ROBÍ IBA RAZ A PLATÍ AZ DO ODVOLANIA JEDNOU ALEBO DRUHOU STRANOU (klubom alebo osobou) Ktoré polia z pohľadu realizačného tímu sú povinné PRE ZÁPIS O STRETNUTÍ určujú zväzy, ktoré riadia dané súťaže, preto sa prosím ak to nie je v rozpise Vašich súťaží, informujte na Vašom zvaze.

Ďakujeme za pochopenie, v prípade otázok alebo nájdených chýb nás prosím informujte pomocou formuláru Pomoc v ISSF systeme.

 

K samotnej technickej stránke registrácií je len jedna pripomineka a to je jedinečnosť emailovej adresy - jedinečnosť emailovej adresy sa časom zruší, už je to v pláne vývoja. Téma povinné a nepovinné osoby: - kedže Zápis o stretnutí je a musí byť len jeden pre všetkých viac ako 400 súťaží, nie je možné určiť univerzálne ktoré polia sú na ktorých úrovniach povinné a taktiež je nám jasné, že registrácia športových odborníkov “chvíľu” potrvá, nie sú všetky polia povinné (hlásateľ, videotechnik, lekár/zdravotník a podobne). Postupne však budeme tieto polia prepínať na povinné, predpokladamá že v zimnej prestávke, dovtedy je dosť času si športových odborníkov doregistrovať. - čo sa týka trénerov a asistentov, tam je situácia nastavená tak, že podľa platných noriem musí mať každý tréner, asistenti, kondičný tréner a tréner brankárov potrebné trénerské vzdelanie a musia byť zaregistrovaný s potrebnou licenciou v matrike trénerov. Samotné nastavenia povinnosti danej osoby, role tréner, si nastavuje každý zväz samostatne pre svoje súťaže, čo je povinné a čo nie by mali obsahovať Rozpisys súťaží jednotlivých zväzov, tu majú správcovia súťaží návod ako na to http://www.futbalsfz.sk/konfiguracia-sutazi

- Vedúci/tímový manažér, odporúčame aby to boli tímový manažéri, nemýľte si prosím Tímového manažéra ako rolu v ISSF a ako športového odborníka, od jarnej časti pravdepodobne tieto dve veci zlúčime

- Lekár / Zdravotník, najčastejší problém, pod pojmom licencia rozumejte prosím akékoľvek zdravotné vzdelanie, ak máte doktora, ten má svoju licenciu (osobne cislo), ak máte nejakého zdravotníka, do Názov licencie uvedte “Diplom”, “Zdravotný kurz”, “Diplom”, do čísla licencie uvedte samotné číslo, alebo mesiac a rok získania diplomu, ukončenia kurzu podobne, Platnosť od je povinná, platnosť do NIE JE povinna.

- Masér, presne ako Lekár / Zdravotník - Bezpečnostný manažér

- Bezpečnostný manažér podľa zákona 1/2014 Taktiež Vám chcem pripomenúť, že vygenerovať členské za trénerov, asistentov, kondičných trénerov a trénerov brankárov sa Vám podarí až vtedy, keď si na detaile družstva doplníte do realizačných tímov všetky potrebné osoby podľa rozpisu Vašej súťaže. Ak budú uložený na detaile družstva, objavia sa Vám aj v Členské - Tréneri.

Opätovne upozorňujem, že za klub sa platia členské poplatky len za hráčov, trénerov, asistentov, kondičných trénerov a trénerov brankárov. Platba klubu ako riadneho člena, právnickej osoby samozrejme tiež.

Pekný deň prajem.

S pozdravom Ján Letko

Súvisiaci obsah